Als u een Voice Recorder of een Dictafoon wil kopen, dan zal u veel informatie tegenkomen. Veel nieuwe infromatie kan overweldigend zijn, waardoor u niet alles zou kunnen onthouden. Daarom leggen wij u in deze Blog post stap voor stap de voice recorder FAQs uit.

 1. Wat is het verschil tussen een dictafoon en een voice recorder: Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt en zijn in wezen hetzelfde. Maar technisch gezien wordt bij de dictafoon gebruik gemaakt van één speaker. Bij voice recorder daarentegen wordt gebruik gemaakt van meerdere speakers voor groepsomgevingen.
 1. Wat is het verschil tussen omnidirectionele en directionele microfoons: Directionele microfoons zijn microfoons waarbij audio tot een bepaalde richting worden opgenomen, dus niet 360 graden. Bij omnidirectionele microfoons wordt geluid wel 360 graden opgenomen, wat natuurlijk ideaal is voor vergaderingen. Het nadeel hiervan is dat het soms ongewenste geluid ook zal opnemen. Maar voor vergaderingen is het wel heel handig.
 1. Wat is het beste opnameformaat?: Het beste opnameformaat hangt af van de kwaliteit die optimaal is voor u. U zal de gemiddelde moeten vinden tussen de kwaliteit en grootte van het bestand: hoe hoger de kwaliteit des te groter het formaat van de bestand. Dit betekent ook dat het meer opslagruimte in beslag zal nemen en meer batterij zal worden gebruikt. De meest gebruikte formaten zijn:
  • MP3 of WMA: Dit zijn gecomprimeerde formaten. Dat betekent dat de bestand wat kleiner wordt door compressie van de kwaliteit. De kwaliteit is nog wel goed, alleen wat gecomprimeerd voor wat kleinere formaat. De kwaliteit is meestal goed voor de meeste voice recorders.
  • WAV: Deze bestanden zijn niet gecomprimeerd, dus bieden een geluid van veel hogere kwaliteit. Maar ze zijn wel veel grotere bestanden. WAV-formaat is vooral bruikbaar voor als u muziek moet opnemen, of audio van hoge kwaliteit nodig heeft.
 1. Wat is VCVA?: Variable Control Voice Actuator (VCVA) is een opnametechnologie waarbij de voice recorder ophoudt met opnemen bij stilte. De opname begint en stopt dus met de detectie van geluid boven een vooraf ingesteld niveau. Dit bespaart dus batterij, tijd en geheugenruimtes die wordt verspild aan stille momenten.
 1. Is er een software aanwezig die mijn opnamen kan transcriberen?: Ja, ze zijn inderdaad aanwezig! De meest gebruikte softwares zijn Dragon NaturallySpeaking en Transcriber en MacSpeech Scribe voor Apple Macintosh-systemen. Er is ook software die u helpt om te transcriberen, zoals die te vinden is in de transcriptiekits op onze website. Dit helpt u bij het beheer van uw opnamebestanden: organiseer ze, voer taakstatusinformatie in, maak mappen aan. U kunt ook de afspeelsnelheid regelen.

   Klik hier om onze Transcriptie kits te bekijken

 1. Wat is het verschil tussen een voice en een call recorder?: Met een Voice Recorder neemt men live geluiden op die direct het apparaat bereiken, terwijl een Call Recorder via een telefoonlijn werkt om het gesprek op te nemen. Een Call Recorder kan werken op een analoge / IP-lijn of via een mobiel.
 1. Is mijn smartphone-opname-app voldoende?: Voor eenvoudige korte opnames werkt het prima. Maar als u opneemt en uw telefoon moet gebruiken voor andere functies, kan de batterij snel leeg raken. Ook met een opname-app op een smartphone is de kwaliteit inferieur aan die van dictafoons, evenals de tal van extra functies die u erbij krijgt.

Klik hier om al onze reeks van Dictafoons en Call Recorder te bekijken

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons team van experts te bellen op: 085 888 3452