De levensduur van accu’s van portofoons neemt af naarmate de tijd van gebruik toeneemt. De gemiddelde lithiumbatterij kan ongeveer 1000 keer opgeladen worden tot dat de maximale laadcapaciteit afneemt. Ookal overschrijd je dit aantal niet, zal de batterij helaas alsnog verslechteren. In dit artikel hebben wij een lijst samengesteld met 10 handige tips om er voor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van een goedwerkende batterij.


10 handige tips voor een verlengde levensduur van een portofoon accu

  1. Zorg ervoor dat de batterij in een koele omgeving wordt opgeslagen, bij voorkeur bij kamertemperatuur. Door warmte raakt de batterij sneller leeg.
  2. Let op de laadtijd; Overbelast de accu niet! Dit kan nadelig zijn voor de levensduur van de batterij en verlaagd de laadcapaciteit.
  3. Als je geen gebruik maakt van de portofoon, schakel deze dan uit.
  4. Zet het volume lager – hierdoor wordt minder energie verbruikt.
  5. Gebruik een oortje in plaats van de luidspreker van de walkie talkie om te communiceren.
  6. De levensduur van een portofoon accu verschilt per type portofoon. Normaalgesproken  zijn bijvoorbeeld digitale walkie talkies veel efficiënter dan analoge walkie talkies.
  7. Kortere gesprekken gebruiken minder batterij, dus probeer het kort te houden. Daarnaast heeft de batterij de neiging om op te warmen tijdens langdurige gesprekken.
  8. Koop meer dan één set batterijen voor je portofoons en wissel deze af, in plaats van constant gebruik te maken van hezelfde set.
  9. Wacht niet tot de batterij compleet leeg is. Zorg ervoor dat je de portofoon accu oplaad zodra het waarschuwingslampje voor een lage batterij verschijnt.
  10. Zorg dat het display en eventuele onnodige toepassingen uitschakelt zijn wanneer je het apparaat niet gebruikt.

Door gebruik te maken van deze 10 bovenstaande tips kan je ervoor zorgen dat de batterijen van je walkie talkies langer mee gaan.

Tot slot, vergeet niet dat het altijd handig is om een extra batterij bij  je te hebben; voorkomen is beter dan genezen!

Klik hieronder om onze accu’s en opladers voor portofoons te bekijken:

 

Motorola Batterijen

Kenwood Batterijen