Het gebruik van een Dashcam kan u zekerheid bieden in geval van een ongeluk, maar ook enorm mooie beelden opleveren tijdens uw roadtrips! Bekijk al uw opnames gemakkelijk terug op een later tijdstip.


Zekerheid op de Weg met een Dashcam

Er kunnen verschillende situaties zijn waar een dashcam zeer nuttig kan zijn. Dit kan zowel voor recreatieve doeleinden zijn als bij schade of verzekeringswerk. Door het installeren van een camera in uw auto bent u zeker dat alles wat onderweg gebeurt opgenomen wordt en dat u dit beeldmateriaal later kunt terug kijken.

 

Bij ongelukken

Mocht er onderweg zich een ongeluk voordoen, bij u of een andere bestuurder dan kunt u nu de oorzaak achterhalen.

Auto ongeluk

Ook als u niet aanwezig bent in de auto, kan het zijn dat er een andere bestuurder de lak beschadigt of een deuk veroorzaakt. De camera zal activeren, en u kunt het kenteken achterhalen.

U kunt door middel van de beelden de verzekering inlichten over het ongeluk en schade vergoed krijgen.

Er zijn ook camera’s die u hiervoor thuis kunt installeren in plaats van in uw auto.

 

Verzekeringsfraude

In sommige landen proberen mensen de verzekering op te lichten door express een auto ongeluk te veroorzaken. Hierbij proberen ze u meestal aansprakelijk te stellen voor aangebracht letsel. Door middel van een Dashcam kunt u bewijzen dat deze persoon de aanrijding express heeft veroorzaakt en zo komt u dus zonder enige boete of schadeclaim er van af.

 

Voor het filmen van het landschap

LandschapGelukkig kunt u een dashcam ook gebruiken voor positievere doeleinden. Tijdens het reizen komt u langs tal van mooie plekken die u later wilt terug zien of wellicht wilt delen met vrienden en/of familie, in een leuk gemonteerd reisverslag.

Voor de meeste camera’s zijn er per merk ook apps aanwezig die het delen van video’s en foto’s makkelijker en sneller maakt. Deze apps kunt u downloaden op uw Smartphone en zijn meestal gemaakt voor zowel Android als iOS.

 


Verschillende Dashcam eigenschappen

Hoewel camera’s uiteindelijk 1 doel hebben; het opnemen van beeldmateriaal, is elke camera uniek. Hieronder vindt u eigenschappen die een camera kan bezitten en toepasbaar zijn op uw situatie op de weg.

Graden lens

Breedte van de lens en de kwaliteit van de camera

Bij het uitzoeken van een dashboarcamera is het handig om te weten wat de breedte van de lens is. U bepaalt de hoek en plek van de camera om het gewenste zicht op te nemen.

Hoe groter de lens hoe meer bereik er in 1 opslag kan worden vastgelegd, het kan wel zo zijn dat hierdoor de scherpte en focus van de camera minder wordt. Een ideaal beeld zal zo rond de 140 graden liggen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten met welke kwaliteit de camera opneemt. Dit kan in 720p, 1080p of in 1440p zijn. Hoe hoger het is hoe scherper de beelden zijn die u vastlegd. Ook het aantal frames per second (FPS) is goed om te weten. Des te beter de fps, des te beter de kwaliteit van het verloop van uw video’s.

G-Sensor functie

De G shock sensor is gemaakt voor het vastleggen van ongelukken of situaties onderweg. De sensor merkt plotselinge veranderingen van de auto op. Denk aan plotseling hard remmen, versnellen of hevig sturen. In dit geval slaat de camera het moment meteen op en zorgt het dat de beelden veilig worden gesteld.

Overloopfunctie en opslag

Bij het vastleggen van video’s loop u uiteindelijk tegen het probleem aan dat de geheugenkaart vol is. Kijk daarom goed naar het uitbreidbaar geheugen dat via een SD kaart in uw camera kan.

De meeste Dashcam’s maken gebruik van een overloopfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat als het geheugen van de camera vol raakt de dashcam de oudste beelden automatisch verwijdert en op het vrijgekomen geheugen de nieuwe beelden opslaat.

GPS functie

Een GPS functie is handig om te hebben om verschillende redenen:

 • Tracing: Uw auto kan worden getraceerd via Google zodat u uw locatie kunt zien en delen.
 • Rijgedrag: Uw rijgedrag wordt geanalyseerd adhv een aantal parameters: gemiddelde snelheid, afgelegde weg en tijdsduur.

Wifi op uw dashcam

Door een ingebouwde Wifi kunt u de dashcam synchroniseren met applicaties. Hiermee kunt u beelden meteen naar uw smartphone of Cloud sturen. Deze applicaties zijn meestal te installeren voor zowel Android als iOS. Daarnaast kunt u de gemaakte beelden snel delen via sociale platformen zoals: Twitter, Facebook etc.


Privacy

In sommige landen kan het zijn dat het gebruik van een Dashcam deels of zelfs volledig verboden is. Het is dan ook verstandig om te weten welke landen het gebruik van een dashcam toestaan en waar u een boete kan krijgen voor het bezit, filmen of uploaden van het beeldmateriaal.

Via deze link vind u een lijst over het gebruik in het grootste deel van Europa 

Zoals u kunt zien op de lijst is het bezit en gebruik van dashcam’s in Nederland volledig legaal, waarbij het in Duitsland tot enige ophef kan leiden. In het ergste geval is er sprake van privacy-schending en kan er een boete worden uitgedeeld.


Dashcam kopen bij Onedirect?

Hieronder zijn een paar voorbeelden van het assortiment van dashcam’s bij Onedirect. In de bullet points vindt u sterke en unieke punten over deze camera’s.

1. Roadeyes RecSmartRoadeyes recsmart dashcam

Kleine dashcamera met een grote lens en GPS-tracking

 • Wifi-verbinding
 • G-sensor
 • Overloopfunctie
 • GPS functie
 • Ingebouwde microfoon

2. Roadeyes Reconeroadeyes recone dashcam

Beveiligingsdashcam met grote lens voor uw auto

 • Lens met een 150 graden hoek
 • Te verbinden met wifi
 • Maakt gebruik van G-sensor
 • Overloopfunctie
 • Speciale app voor het delen (iOS en Android)

 


Meer producten met betrekking tot Veiligheid kunt u hier vinden! U kunt tevens ook contact met ons opnemen via e-mail: Contact@Onedirect.nl. Telefonisch op: +31 085 888 3452 of via de website www.onedirect.nl voor al uw vragen!