Door het installeren van een draadloos alarmsysteem kunt u uw huis extra beveiligen. Veel inbraken vinden plaats op klaarlichte dag en kunnen worden voorkomen door een draadloos alarmsysteem; een alarm schrikt namelijk tot wel 95% van de inbrekers af.

Deze blog geeft u meer inzicht over hoe u uw waardevolle spullen op een gemakkelijke manier beveiligt én op afstand bedient met het Panasonic Home Monitoring Systeem.

Verlaat vanaf nu met een gerust hart uw huis!


Wat is het Smart Home systeem precies?

Het Panasonic Smart Home Systeem kunt u helemaal zelf samenstellen naar uw specifieke behoeften!

 • Tegen inbraak
 • Om uw kinderen of huisdieren in de gaten te houden
 • Babyfoon
 • Tegen waterlek / glasbreuk
 • Om uw elektrische apparaten op afstand te bedienen

Hoe werkt het?

Het centrale punt van dit systeem is de Hub, een klein apparaatje dat u in uw huis plaatst en dat alle Smart Home apparaten met elkaar verbindt. Tevens is de Hub verbonden met WiFi en hierdoor ook met de gratis smartphone app.

Het volledige systeem is te besturen vanaf uw smartphone door middel van de app. Hiermee kunt u live camerabeelden bekijken, uw elektronische apparaten aan- en uitzetten, het systeem (de)activeren, en push notificaties ontvangen.

Alle aangesloten apparaten zijn vanuit deze app te besturen, waar u ook bent!

Denk bijvoorbeeld aan de indoor camera; deze is ideaal als babyfoon. Door de geïntegreerde microfoon kunt u deze camera slaapliedjes laten afspelen of er zelf doorheen praten. U kunt uw baby dan vanaf een andere kamer in de gaten houden en notificaties op uw telefoon ontvangen als uw baby bijvoorbeeld opmerkelijk veel beweegt. De livebeelden kunt u dan direct bekijken om zeker te weten dat alles goed gaat.

Voor het gehele draadloos alarmsysteem zijn er drie mogelijke modes:

 1. ´Armed at home´, zorgt ervoor dat systemen automatisch geactiveert worden zodat bijvoorbeeld uw lampen aan gaan als de bewegingssensor u opmerkt. Deze huishoudelijke automatisering stelt u zelf in naar uw eigen voorkeuren.
 2. ´When you are out´, zorgt ervoor dat uw huis beveiligd wordt door de deur-, raam- en bewegingssensoren te activeren. Deze modus activeert de beveiligingsfuncties voor wanneer u weg bent van huis.
 3. ´Fully disarmed´, is wat het hele systeem deactiveert.

Onderdelen van het Panasonic Smart Home systeem

Het Smart Home draadloos alarmsysteem heeft verschillende apparaten die u aan kunt sluiten. Alhoewel de reeks constant wordt uitgebreid, geven wij u een overzicht van de producten die nu verkrijgbaar zijn:

1. De Hub

U heeft altijd de Hub nodig als centrum van het systeem en alle apparaten worden gemakkelijk aan deze Hub gekoppeld met een Push-to-Pair functie. Hij verbindt draadloos met uw Wifi en smartphone en hij heeft genoeg bereik om alle hoeken van uw huis te bereiken met een bereik van 300 meter!

2. Raam-/deursensor

De raam- en deursensor is een apparaat wat bestaat uit twee onderdelen en een melding geeft wanneer het contact tussen de twee onderbroken wordt. Alle apparaten in het systeem zijn draadloos met elkaar verbonden, en daardoor is de reactie op een signaal in te stellen naar uw wens. Bijvoorbeeld, dat de lampen aan gaan wanneer een deur wordt geopend, dat het alarm af gaat binnen een aantal seconden, dat u een melding krijgt op uw telefoon, dat de camera´s automatisch gaan filmen etc.

3. Bewegingsdetector

De bewegingssensor is een sensor die u meldingen zal sturen wanneer het een beweging detecteert. Dit is handig voor zowel de beveiliging van uw huis als het houden van overzicht. Hier is alles ook in te stellen naar uw wens; bijvoorbeeld dat de camera meteen begint met filmen wanneer een beweging is gesignaleerd. Deze video kunt u direct via de app bekijken en opslaan. Met deze sensor houdt u niet alleen in de gaten of er inbrekers zijn, maar ook of uw kinderen wel veilig thuis zijn gekomen! De speaker in de sensor kan een alarm af laten gaan om inbrekers af te schrikken.

4. Buiten camera

De buitencamera kan worden gebruikt om uw tuin, garage, oprit of schuur te controleren. Deze camera werkt zowel in dag- als nachtlicht en heeft ingebouwde bewegings- en temperatuursensoren, waardoor hij meteen live beelden naar u zal sturen wanneer iets wordt opgemerkt. Door de handige ingebouwde speaker kunt u tegen mensen praten die in de buurt zijn, wat handig kan zijn als bijvoorbeeld de postbode langs komt als u niet thuis bent.

5. Binnen camera

De binnencamera heeft, net zoals de buitencamera, een ingebouwde microfoon, speaker, bewegings- en temperatuursensoren. Met deze camera houdt u alles in de gaten wat er binnen in uw huis gebeurd, of het nou uw kinderen zijn of uw huisdier. Zo kunt u eindelijk zien wat uw huisdier nou doet wanneer u niet thuis bent! Deze camera komt ook met de functie om bepaalde gebieden te negeren, of om uw huisdier te herkennen. Hierdoor zal u niet constant meldingen krijgen wanneer uw huisdier door de kamer loopt.

6. Smart plug

Een smart plug steekt u in een stopcontact, en hier aan worden andere apparaten aangesloten. Het is dus een tussenstuk tussen het stopcontact en het apparaat, zodat u deze kan besturen vanaf een afstand. Denk bijvoorbeeld aan een lamp; deze is aan- en uit te zetten vanuit de app. Maar u kunt deze ook verbinden met de bewegingssensoren zodat de lamp automatisch aan gaat als de sensor u signaleerd. Met smart plugs heeft u de mogelijkheid om uw hele huis vanaf een afstand te controleren. U hoeft zich niet langer zorgen te maken of u het gas wel uit heeft gezet of de lamp aan laten staan; dit is namelijk allemaal vanuit de app uit te zetten.

 


Specificaties 

Naast de algemene informatie en onderdelen zijn er nog een aantal punten die u moet weten om te kunnen bepalen of het Panasonic Smart Home draadloos alarmsysteem iets voor u is! Wij zetten deze specificaties voor u op een rijtje:

 • Het systeem heeft een bereik tot 300 meter vanaf de Hub.
 • De apparaten zijn onderling verbonden via DECT en het DECT Ultra Low Energy Draadloze Standaard. Deze verbinding is onzichtbaar voor andere apparaten en gebruikers, en is daardoor enorm lastig om te hacken. Het Panasonic Smart Home draadloos alarmsysteem biedt een veilig, storingsvrije verbinding.
 • Geen maandelijkse of verrassende kosten
 • Gratis smartphone app
 • One-push-pairing. Om de apparaten met de Hub te verbinden hoeft u alleen maar één knop op beide apparaten in te drukken, maar het kan ook via de app.
 • Het systeem is aanpasbaar en daardoor geschikt voor kleine appartementen, grote huizen met- of zonder tuin.
 • Panasonic is nog steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten voor de Smart Home reeks.

Alle producten van het Panasonic Smart Home draadloos alarmsysteem vindt u hier!