Wat is Cloud Conferencing?

Cloud conferencing is een effectieve oplossing voor video conferencing. Hierbij worden conferentiegesprekken gevoerd via web-gebaseerde software, zonder de gebruik van een analoge of IP-conferentietelefoon. Alle gegevens, zoals bijvoorbeeld je contacten, worden opgeslagen in de cloud die je kunt delen met diverse partijen. Er wordt verwacht dat de markt voor videoconferencing zal groeien met 7,5% per jaar vanaf 2016 tot 2023. Dit bewijst, dat nu het beste moment is om te investeren in video-conferencing.

Waarom is Cloud Conferencing een geschikte oplossing voor mijn bedrijf?

Cloud-Conferencing-1Er zijn drie belangrijke voordelen van het gebruik van cloud-conferencing: lage kosten, expertise en flexibiliteit. Cloud conferencing is uiterst kostenefficiënt, doordat je geen dure apparatuur nodig hebt en geen standaard vaste tarieven hoeft te betalen voor oproepen. Door in te schrijven op een online dienst, kun je tevens profiteren van de expertise van hun technici.

De flexibiliteit van cloud conferencing komt door de mogelijkheid om conference calls vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone uit te voeren.

Welke softwares zijn er beschikbaar?

Cloud conferencing software varieert sterk, van de beschikbare functies tot de prijs. De meest fundamentele applicaties, zoals Google+ Hangouts, zijn gratis en vereisen slechts een internetverbinding en een pc, smartphone of tablet. Hoewel ze kwa prijs niet overtroffen kunnen worden, zijn deze minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige services, die concureren met traditionele analoge en IP conferentie systemen.

Indien je op zoek bent naar een betere service, zijn Skype for Business, WebEx en BlueJeans alternatieve, populaire video-conferencing-opties. Deze bieden geavanceerde functies voor conferenties, met een focus op het delen van gegevens. Microsoft Lync Online werkt tevens als veelzijdig platform dat de functies van conferencing, instant messaging en het delen van bestanden combineert, waardoor het aan al je zakelijke communicatie behoeften voldoet.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Cloud-conferencing-1
In principe heb je geen conferencing apparatuur nodig om deel te nemen aan cloud conferencing. Je hebt alleen een applicatie en apparaat nodig dat verbinding kan maken met een microfoon. Desalniettemin, als je op zoek bent naar apparatuur van hoge kwaliteit, raden wij je aan om te investeren in een microfoon en camera. Let hierbij op de geschikte keuze van een goede, kwalitatieve microfoon met full-duplex-technologie, echo- en ruisonderdrukking technologie. Als je tevens op zoek bent naar de meest kwalitatieve camera,  is een PTZ (pan-tilt-zoom) camera de beste optie.

 

Bezoek de Onedirect website om ons aanbod aan conferencing apparatuur te bekijken en bel ons deskundig sales team voor meer advies op 085 888 3452.