Tegenwoordig is een Professionele VoIP telefoon onmisbaar voor bedrijven. Ze bieden namelijk veel voordelen aan. Maar als u nog geen VoIP telefoon bezit, en u graag een wil aanschaffen, dan komt u gauw erachter dat er veel uit te kiezen valt. In deze blog leggen wij daarom uit hoe u een professionele VoIP telefoon kunt kiezen.

Welk type VoIP-telefoon heb ik nodig?

Dit hangt grotendeels af van het type baan die u heeft.  Een executive-level medewerker zou bijvoorbeeld een VoIP telefoon nodig hebben met veel functies. Daarnaast zou een uitstekend bereik met een grote kleuren display heel handig zijn. Daarentegen zal iemand van de sales, zoals een verkoper bij een callcenter, een ander soort VoIP telefoon nodig hebben. Daarvoor zou een eenvoudiger, functionele telefoon handiger zijn, die ook de hele dag door gebruikt kan worden.

Welke functies zou ik op mijn Professionele VoIP-Telefoon nodig hebben?

Welke functies u nodig heeft is ook afhankelijk van het type baan die u heeft. Desondanks zijn de populair functies:

  • Intelligente telefoonbeantwoorder
  • Automatisch doorschakelen
  • Conferentie bellen
  • Muziek in de wacht
  • Doorschakelen, gesprek, oproepovername
  • IP-telefoons met Bluetooth

 

Hoeveel lijnen heb ik nodig op mijn Professionele VoIP Telefoon?

Nogmaals, dit is afhankelijk van uw gebruik. Gewoonlijks hebben kantoormedewerkers maar een paar lijnen nodig. Een telefoon die niet vaak gebruikt wordt, daar heeft u maar één lijn nodig. Een receptionist kan 12 of zelfs 16 lijnen nodig kunnen hebben om oproepen te kunnen beheren.

 

Wat is VoIP telefoon met Power over Ethernet?

Power over Ethernet is een technologie waarmee u uw VoIP-telefoons, door middel van netwerkkabels kunt gebruiken. U heeft dus geen traditionele stopcontacten nodig. Dit vermindert de behoefte aan meerdere kabels, waardoor u zich in een minder rommelige kantoor bevindt. Het geeft u ook meer vrijheid voor het opstellen van uw kantoorruimte.

 

Heb ik een bedrade of een draadloze VoIP-telefoon nodig?

Als u zich grotendeels van uw werkdag bij u bureau bevindt, dan zou een bedrade VoIP-telefoon de beste keuze zijn. Als u vaak uw bureau moet verlaten en meer bewegingsvrijheid nodig heeft, dan is een draadloze VoIP-telefoon zeker handiger. Ook als u meer privacy wil, dan zou een draadloze DECT VoIP-telefoon handiger zijn.

 

Blader door ons assortiment VoIP-telefoons op onze website.