Zware industrieën zorgen voor een extra uitdaging wat betreft communicatie. Onedirect zet voor u een aantal tools op rij die speciaal ontwikkeld zijn voor net die werkomgevingen, de zware industriële omgeving.

Communicatie in industriële omgevingen

Kritische punten van technologische apparatuur worden bepaald door een aantal omgevingsparameters in de industriële sector:

Hoge temperaturen, schadelijke stoffen, verhoogde kans op vallen en stoten, extreem lawaai, explosiegevaar, enz.

Voor elk van deze situaties zijn weerstandsgradaties te vinden bij de producten van Onedirect. Deze scores zullen hieronder kort worden uitgelegd.

  • INDEX

   Ingress Protection Rating

   De bekendste weerstandsscore voor industriële apparaten, en tevens vaak de meest belangrijke, is de IP score. Deze score, die vastgesteld is door de richtlijnen van het Internationale Elektrotechnische Committee (IEC), toont de stof- en waterweerstand van het apparaat aan.Deze scores variëren in het eerste getal, de stofweerstand, van 1 tot 6 (compleet stofdicht). Voor het tweede getal, de waterweerstand, zijn er 2 "maximale" scores. Vanaf een 5 is een apparaat "spatwaterdicht", en met een score van 7 kan een apparaat gedurende minimaal 30 min op 1m diepte onder water liggen zonder schade. Alhoewel 7 officieel de maximale score is, deelt het deze eer met een score van "8", wat inhoudt dat het apparaat minimaal 30 min op 1.5m diepte kan overleven. (De exacte diepte en tijd moeten worden gespecificeerd voor een score van 8.)Voor de meeste industriële toepassingen zal dus enkel een score van IP64 of meer interessant zijn voor u. 

   Military Standard

   Naast water- en stofdichtheid is het in zwaardere industrieën vaak ook van belang dat de apparatuur tegen een val of stoot kan. Vrijwel alle professionele tablets, portofoons en mobiele telefoons bij Onedirect zijn al robuust gemaakt, maar mocht u nog twijfels hebben, zoek dan naar de apparatuur in het assortiment met het MIL-STD-810 kenmerk.Deze gradatie, de MIL-STD-810, afgekort van Military Standard 810, geeft aan dat de apparatuur geschikt is voor gebruik in militaire omgevingen, alvolgens de normen van Defensie van de Verenigde Staten. Om deze gradatie te behalen behoort het apparaat bestend te zijn tegen stoten, vallen vanaf ongeveer 1 meter, en vele andere situaties. Vraag bij de fabrikant na welke tests precies zijn uitgevoerd voor uw product als u exactere informatie wil weten.

    

   ATmosphères EXplosibles

   Deze score, beter bekend als de ATEX score, geeft aan tot in hoeverre een apparaat bestend is tegen explosies, temperaturen, vlambare gassen, en verscheidene andere factoren. De voornaamste kenmerken van ATEX-gecertificeerde apparaten zijn dan ook hun zeer hoge robuustheid en weerstand tegen allerlei situaties. Bij onze ATEX producten vindt u op de productpagina dit onderwerp in meer detail uitgelegd.
   Ter preventie van gehoorschade die wordt opgelopen door lange tijden blootgesteld te worden aan geluid op de werkvloer zijn er wettelijke bepalingen om beschermingsmaatregelen te treffen voor uw werknemers.

   Peltor

   Als het om professionele gehoorbeschermers gaat is er 1 duidelijke marktleider, en dat is Peltor.3M Peltor Litecom Gehoorbeschermer met Walkie TalkieDe vele gehoorbeschermers die deze fabrikant te bieden heeft zijn geoptimaliseerd voor sport, thuisgebruik, of industrieel werk. Vandaag zal er echter een specifieke focus liggen op communicatie, dus blijft het binnen deze blog beperkt tot de gehoorbeschermers met portofoons.Binnen deze categorie is de voornaamste vraag of de communicatie een- of tweevoudig moet zijn. Om dit onderscheid te maken heeft Peltor zowel hoofdtelefoons beschikbaar met een aansluiting voor portofoons (listen-only) als modellen met een ingebouwde walkie talkie.Kortom, dankzij Peltor kunt u overal communiceren, zelfs in luide omgevingen.
   Kiezen voor een robuuste mobiele telefoon is kiezen voor duurzaamheid. Hier worden de voornaamste robuuste telefoons uiteen gezet. 

   Caterpillar

   Caterpillar Phones LogoCaterpillar, voornamelijk bekend om hun enorme graafmachines en stortwagens, is een bekende naam in vele velden, zoals de landbouw of de bouwindustrie. Ook hun robuuste smartphones kunnen tegen een stootje!Vrijwel alle Caterpillar toestellen in het assortiment hebben een IP67 of IP68 score, en velen voldoen hiernaast ook nog aan de MIL-STD-810. Kortom, altijd een betrouwbare keuze.  

   MyPhone Hammer Energy (Oranje)

   MyPhone

   Qua robuuste telefoons is myPhone een merk dat zich zeer competitief op de markt plaatst door hun uiterst goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo zijn deze toestellen aanzienlijk goedkoper dan de meeste andere opties, maar bieden alsnog de functionaliteiten die van een telefoon verwacht worden in combinatie met waterweerstand, stofdichtheid en valbestendigheid. 

   I.Safe Smartphone IS730.2

       

   iSafe (ATEX)

   Voor de meest zware omstandigheden, waar u werkt met vlambare gassen, schadelijke stoffen en mogelijke schokken zult u een ATEX toestel nodig hebben. Dit is waar iSafe zich in specialiseert, zowel Atex zone 1 als Atex zone 2. Binnen het aanbod van ATEX mobiele telefoons vindt u dan ook zowel simpelere modellen als smartphones van dit merk, met een duidelijke weergave van de Zones waar ze geschikt voor zijn.

   Funktel FC4 DECT Security 

   Industriële Vaste telefoons - Funktel

   Mocht u in een industriële omgeving werken, maar geen behoefte hebben aan een robuuste mobiele telefoon, dan zijn de Funktel telefoons ideaal voor u. Deze handsets worden verbonden met een DECT-GAP basisstation, hebben een bereik van 50-100m afhankelijk van de omstandigheden, en zijn stofdicht en bestand tegen een val of stoot.
   Thunderbook C1820G

   Eerder dit najaar is er al een blogpost speciaal toegewijd aan deze indrukwekkende apparaten. Hierom blijft de informatie ditmaal ietwat beknopter. De Thunderbook tablets zijn moderne robuuste tablets voor bedrijfstoepassingen. Zij komen in Windows of Android  enterprise OS waar uw bedrijfsapplicatie naadloos op zal draaieen. U kiest voor een versie met of zonder barcode scanner, en bent verzekerd dat water, stof, vallen, helemaal ok zijn!   Mochten deze apparaten u interesseren, neem dan snel een kijkje bij het aanbod van de Thunderbook Tablets.
   Een foutje schuilt in een klein hoekje - machines kunnen spontaan ophouden met werken door een storing, kortsluiting, slijtage, of een ander defect. In zulke situaties wil u graag zo spoedig mogelijk hulp van een expert om weer aan de slag te kunnen. Dit is waar het Eyebee systeem een cruciale rol kan spelen, gezien u met dit systeem op afstand hulp van een expert kan krijgen.Het systeem, bestaande uit een smartphone, luidspreker en robuuste camera, is ideaal voor gebruik in industriële omgevingen waar efficiëntie van belang is en elke seconde telt. Dankzij het Eyebee systeem zal u sneller technische problemen kunnen diagnoseren en oplossing, waardoor u tijd en geld zal besparen. EyebeeEyebee

Overtuigd?

Zoals u ziet is voor elke situatie is iets geschikts te vinden bij Onedirect. Neem snel een kijkje in het assortiment en zorg dat ook u altijd bereikbaar bent!

Wilt u graag meer advies? Bekijk onze industriële tablets , mobiele telefoons en gehoorbeschermers voor uitgebreide informatie en veelgestelde vragen, of bel ons voor deskundig advies op 085 888 3452.