Barco heeft een duidelijk doel voor ogen bij het ontwerpen van de Barco ClickShare-producten; gebruikers laten genieten van draadloze, naadloze en probleemloze samenwerking. Ze erkennen dat organisaties die willen excelleren in de moderne bedrijfs cultuur behoefte hebben aan vlotte hybride samenwerking en flexibiliteit. Met dit in gedachten hebben ze een productlijn gecreëerd om video conferenties in elk type vergaderruimte te vereenvoudigen. In dit artikel ontdekken we de belangrijkste kenmerken van de Barco-producten en vergelijken we ze, zodat u de perfecte match kunt vinden om uw online vergaderruimte een upgrade te geven.

Maak van uw online meeting rooms innovatieve ruimtes

Met de Barco ClickShare Conference reeks komen teams gemakkelijk samen en kunnen ze hun vergaderruimtes omtoveren tot dynamische hybride vergaderruimtes. U kunt nu gemakkelijk verbinding maken in minder dan zeven seconden en met slechts één klik. Loop simpelweg naar binnen met uw laptop, sluit de dongle aan en u bent klaar om te delen. U hoeft niets te downloaden om verbinding te maken, het is zo makkelijk als plug-and-play. Super handig voor zowel u als uw gasten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over het meenemen van hun content of het op een specifieke manier delen ervan, ze kunnen het laten zien met het gemak van hun eigen laptop. De Barcos zijn compatibel met elke softphone en ondersteunen BYOD, waardoor inhoud kan worden gedeeld via Airplay, Google Cast, Miracast of de Supports Desktop App. U kunt zelfs content delen met uw mobiele telefoon via WiFi of de app.

Draadloze verbinding met de hele kamer

U kunt de Barco ClickShare-systemen voor meer gebruiken dan alleen het delen van inhoud. Ze helpen u ook automatisch verbinding te maken met andere apparaten in de kamer. Met de Barco XC-reeks kunt u verbinding maken met alle apparaten in de ruimte, zoals camera’s, luidsprekers en microfoons. U kunt werken op uw eigen device, terwijl u ten volle profiteert van de geavanceerde setup van de online vergader ruimte. Toon uw inhoud op het grote scherm of maak verbinding met de high-definition camera voor een scherper beeld voor uw gesprekspartners.

High-end hybride werken

De Barco CX-20 is speciaal ontworpen om van uw kleine vergaderruimte een hoogwaardige conferentiefaciliteit te maken en is perfect voor hybride werken. Vooral in kleine ruimtes en met kleine bureaus kunnen een paar kabels al onoverzichtelijk ogen. Met de ClickShare CX-20 kunt u afscheid nemen van onnodige draden en grote apparaten die onnodig veel ruimte innemen. De CX-20 is perfect voor huddle rooms en bevat alle belangrijke functies voor een soepele, probleemloze online meeting.

Middelgrote kamers met een grote impact

De Barco CX-30 is de grote broer van de 20 en heeft een paar extra functies die hem geschikter maken voor een middelgrote ruimte in plaats van een huddleroom. Met de CX-30 kunt u twee verschillende bronnen tegelijk op het scherm laten zien. U kunt uw presentatie delen en tegelijkertijd volgen wat de ander deelt. U kunt uw volledige scherm delen, of alleen een bepaald venster om de rest van uw scherm privé te houden. Een ander verschil tussen de CX-20 en de rest van de serie is dat de CX-30 en hoger ook interactieve functies ondersteunen, zoals touchback, blackboarding en annotatie.

Betrouwbaarheid tijdens uw belangrijkste vergaderingen

De volgende in de reeks is de CX-50, ontworpen voor superieure, naadloze, volledig draadloze videocollaboration met één klik. Het heeft slimme features die het een perfecte aanvulling maken op uw middelgrote, grote en bestuurskamers. Uiteraard beschikt hij over dezelfde functies als de CX-30, zoals de simpele verbinding binnen zeven seconden en de handige interactieve functies. Er zijn twee belangrijke verschillen tussen de CX-50 en de rest van het assortiment. Ten eerste is hij nog steeds vrij compact, maar groter dan de andere versies. Hij is 20x20cm, waar de anderen 13,5×13,5cm zijn. Het tweede verschil is dat hij meer input mogelijkheden heeft. De CX-50 heeft een USB-C poort, waardoor het nog makkelijker toegankelijk is voor iedereen. Bovendien heeft hij een HDMI-poort die video input ondersteunt, wat betekent dat je je eigen webcam rechtstreeks op de Barco kunt aansluiten.

De nieuwe generatie

Onlangs kreeg de hele reeks een update en bracht Barco de CX-20 Gen2, CX-30 Gen2 en CX-50 Gen2 uit. De eerste generatie heeft geen USB-C aansluiting, maar hun opvolgers hebben dit wel. Met deze extra inputoptie is het voor iedereen toegankelijker en gemakkelijker om verbinding te maken met elk soort apparaat. De USB-C poort kan ook gebruikt worden om de Barco op te laden. Terwijl alle apparaten een kleine upgrade kregen voor de tweede generatie, ziet de CX-50 grote verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie.

CX-50 Gen2

De CX-50 Gen2 is de enige die bekabelde en draadloze mogelijkheden voor 4K-content delen ondersteunt. De Gen2 is ook nóg flexibeler. U kunt nu eenvoudig schakelen tussen de Unified Communications- en BYOD-modus. Wissel snel tussen de vaste opstelling van de kamer en andere videoconferentie apparaten. Een andere nieuwe functie is het ondersteunen van twee schermen. Waar u vroeger details verloor bij het verdelen van uw scherm over de bronnen, kunt u nu uw content op het ene scherm zetten en de vergaderapplicatie op het andere. Zo houdt u een duidelijk zicht op uw presentatie en kunt u tegelijkertijd de anderen in de vergadering zien. Tot slot ondersteunt de CX-50 Gen2 Wired RoomDock, waardoor u met USB-C kunt verbinden wanneer het gebruik van draadloze verbindingen beperkt is. U kunt met deze bekabelde verbinding ook content delen in 4K@30Hz.

Een ClickShare voor iedereen

Kortom, een Barco ClickShare brengt veel gemak en handige functies naar uw vergaderzalen van elke omvang. Ze elimineren onhandige kabels en zorgen ervoor dat u binnen enkele seconden verbonden bent. Ze ondersteunen BYOD, zodat u en uw gasten comfortabel kunnen werken met de platformen die u gewend bent. Welk soort vergaderruimte u ook wilt upgraden, Barco heeft een passende oplossing voor u. Ontdek meer via deze link.