Indien u op zoek bent naar een geschikte wintersport portofoon voor bijvoorbeeld, tijdens uw ski-vakantie, is het belangrijk om naar de diverse functies van de toestellen te kijken. Dit, om te verzekeren dat u constant in contact kunt blijven met anderen waar u ook bent.

In dit korte artikel zetten wij de belangrijkste functies op een rijtje, zodat u uiteindelijk de meest ideale keuze kunt maken voor uw wintersport portofoon. Enkele voorbeelden van belangrijke eigenschappen zijn de UHF frequenties, hoge IP certificering en headset aansluiting.

Blijf bereikbaar op de piste dankzij een Portofoon

ModelBereikEigenschappenPrijs
Motorola T92 H₂O10km

IP67

8 Kanalen

Robuust

€ 95,99 ex. BTW

(2-Pack)

Motorola Talkabout T8210km

SOS knop

16 Kanalen

LED- zaklamp

€ 64.99 ex. BTW

(2-Pack)

Kenwood TK370110km

IP55

VOX- / SCAN-functies

Militaire standaard

48 kanalen

€ 189.99 ex. BTW
Kenwood PKT-23E 8km

IP54

8 Kanalen

Militaire Standaard 810G

€ 180,99 ex. BTW

(2-Pack)

IP Certificering

Voor probleemloos gebruik van de portofoon tijdens het skiën, is het belangrijk dat de portofoon over  een IP67 of IP68 certificering beschikt, vanwege besneeuwde en natte omgevingen. Met een IP67  kan onderdompeling in water tot 1 meter gedurende 30 minuten weerstaan, terwijl een IP68 tot 1.5 meter  gedurende 30 minuten ondergedompelt kan worden.

Noodfuncties 

Skiën brengt risico’s met zich mee, waardoor het handig is om de mogelijk te hebben om hulp in te kunnen schakelen of in contact te blijven met medeskiërs. Daarom, zijn noodfuncties van een portofoon cruciaal. De meesten hebben een noodknop of standaard functie. De noodfunctie is een ononderbroken noodsignaal dat verstuurd wordt naar alle anderen portofoons op dezelfde fequentie, gevolgd door rechtstreekse uitzending van stemgeluiden. Sommige portofoons hebben tevens een LED zaklamp.

walkie-talkie-for-skiingGroepsgesprekken

Portofoons, net als mobiele telefoons, ondersteunen groepsgesprekken. Deze functie staat toe dat u een bericht via de portofoon, naar meerdere andere portofoons tegelijk kunt sturen. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen of uit te sluiten van een groepsgesprek, of simpelweg met één persoon te communiceren.

Vox Functie

De Vox functie is misschien wel de meest handige functie van een portofoon voor tijdens het skiën. Met de VOX (voice over call) functie kunt u een boodschap verzenden zonder de PTT (push to talk) knop in te hoeven drukken. Zo worden berichten automatisch verstuurd wanneer de gebruiker begint met praten en kan dus hands-free gecommuniceerd worden op de piste.

Communiceren via een Oorstukje 

De meesten portofoon sets worden gelevert inclusief oordoppen. Tijdens het skiën kunt u gebruik maken van oordopjes in combinatie met de VOX functie. Door het apparaat aan uw riem of broek te knippen en oortjes aan te sluiten, kunt u blijven communiceren zonder een knop te hoeven in te drukken, indien de VOX-functie is geactiveerd. Een oorstukje zorgt tevens voor discretie op de piste.

Interesse in een portofoon voor de volgende ski vakantie?

Bekijk ons portofoon assortiment voor tijdens het skiën. Onze selectie bestaat uit multi-packs, waterbestendige portofoons en accessoires.