Er zijn talloze factoren te overwegen bij het aanschaffen van portofoons met groot bereik. Daarom hebben wij de onderstaande lijst samengesteld om je te helpen om een geïnformeerde keuze te maken. Hierin zal ondermeer worden uitgelegd welk bereik portofoons hebben.


1. Welk bereik hebben mijn portofoons nodig?

Bij het aanschaffen van portofoons is bereik een van de belangrijkste kenmerken. Het bereik is afhankelijk van twee belangrijke factoren: de frequentie die de portofoon uitzendt (ofwel UHF of VHF) en de omgeving waarin de radio wordt gebruikt. Lees hierover meer in ons artikel ‘Welk bereik hebben mijn portofoons nodig?’.

2. Levensduur van de batterij

Walkie talkies voor grote afstandDe batterij is een belangrijk onderdeel van portofoons; niet alleen voor het bereik, maar ook voor de signaalsterkte en geluidskwaliteit. Zorg ervoor dat je batterijen met een lange levensduur gebruikt. NiMH batterijen staan bekend om de meest geschikte batterijen, doordat ze portofoons van voldoende stroom voorzien en het signaal hierdoor de grootste afstand kan afleggen.

Het ontvangen van signalen zal niet veranderen bij gebruik van deze specifieke batterijen; het zendvermogen zal echter aanzienlijk verbeteren.

3. Repeaters

Een repeater ontvangt als het ware een signaal en verzendt dit over een grotere afstand. Dit gebeurt via een proces dat bekend staat als duplexing – de radio ontvangt het signaal op een frequentie en zendt het vervolgens door via een andere.

Walkie talkies voor grote afstand - Antenne4. Antennes

Een antenne zorgt voor een hoger transmissiepunt voor portofoons. Antennes versterken het signaal voor zowel uitgaande and inkomende transmissies.

Aanbeveling

Normaal gesproken zou een VHF frequentie de voorkeursoptie zijn bij het kiezen van een portofoon, door het bereik. Echter, kan het toevoegen van krachtige batterijen en de juiste antenne het bereik van een UHF portofoons versterken. Van sommige portofoons voor grote afstanden zijn er zowel UHF als VHF versies, dus wees zeker dat je de juiste kiest.


Aanbevelingen vergunningsvrije portofoons

Midland G10

De Midland G10 portofoon is een kleine en compacte professionele portofoon die makkelijk te Midland G10 walkie talkie voor grote afstandgebruiken is en heldere, scherpe communicatie biedt.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tot 10 km bereik in ideale omstandigheden
 • 16 kanalen, 51 CTCSS en 83 DCS-code
 • VOX functie
 • Audio Squelch (Noise Cancelling)

 

Meer informatie


Motorola TLKR T82 Extreme

Robuuste en weerbestendige licentievrije portofoons – een ideaal hulpmiddel voor eenvoudigeMotorola T80 extreme walkie talkie grote afstandcommunicatie, in het bijzonder buiten en in gevaarlijke omgevingen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tot 10 km bereik in ideale omstandigheden
 • 8 kanalen en 121 codes
 • LED-licht
 • LCD display met achtergrondverlichting

 

Meer informatie


Aanbevelingen portofoons met vergunning

Motorola DP4801 ATEX – VHFMOT DP4801, groot bereik portofoon met licentie

VHF walkietalkie met ATEX-certificaat, comfortabele analoog-digitale overgang met 1000 kanalen en scherm.

Belangrijkste kenmerken:

 • ATEX gecertificeerd – bruikbaar in explosieve omgevingen
 • 1000 kanalen
 • Man Down- & Lone Worker functies
 • VOX-mogelijkheid

 

Meer informatie


Bij vragen of interesse, neem contact met ons op.

Klik op de onderstaande link om ons uitgebreide assortiment walkie talkie groot bereik te bekijken

 

Assortiment PORTOFOONS

 

Motorola DP3441E VHF

Motorola VX-261 UHF