Een robuuste mobiele telefoon is ideaal voor elke situatie. Kenmerken zoals IP-waardering, militaire normen, duurzaamheid en andere eigenschappen zorgen ervoor dat ze van normale mobiele telefoons uitblinken. Deze mobiele telefoons zijn kenmerkend door zijn certificeringen, hierdoor zijn de meeste robuuste telefoons stof- water- én valbestendig. Er zijn verchillende soorten van deze robuuste telefoons om ervoor te zorgen dat er voor iedereen een goede telefoon beschikbaar is. 

Heb ik een robuuste mobiele telefoon nodig?

Wanneer u overweegt om een robuuste mobiele telefoon aan te schaffen, is het van belang om naar uw omgeving te kijken. Als de telefoon onder zware omstandigheden gebruikt wordt, zoals in omgevingen met water, en een hoog niveau van stof en ruis, zou een  mobiele telefoon die robuust is zeker van belang zijn. Werknemers in bijvoorbeeld de bouw, sanitair-, engineering- of soortgelijke omgevingen zouden deze telefoons zeker kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen mensen die regelmatig aan buitenactiviteiten deelnemen ook kunnen profiteren van een mobiele telefoon die tegen een hoog niveau van schok, stof en water aankan. Naast deze omgevingen zijn robuuste telefoons ook beschikbaar voor iedereen die een telefoon wilt die tegen een stootje kan.

IP-classificatie

De IP-rating staat voor Ingress Protections rating. Dit is een maatstaf voor de mate van bescherming die een apparaat kan bieden. IP normering bevat twee verschillende maatregelen. De eerste heeft betrekking tot de bescherming tegen vaste stoffen en de tweede, tegen de bescherming tegen water.

Voor meer informatie over IP-waarderingen, lees de volgende blog: “IP waarde Portofoons

Duurzaamheid en kracht

Telefoons die robuust zijn, zijn gebouwd om schokken en schade te weerstaan. Daarom is het een perfecte product als u werkt in gebieden die wat extra bescherming nodig hebben, of gewoon als u verzekerd wil zijn door een krachtige telefoon te hebben.

Robuuste mobiele telefoons kunnen variëren in sterkte, afhankelijk van de bouw van de exterieur van de telefoon. Sommige bevatten metaallegeringen en rubberbumpers om u te beschermen tegen schollen, en andere kunnen Gorilla Glass bevatten. Gorilla Glass beschermt uw mobiele telefoon tegen schade als krassen of glasbreuk.

 

Militaire standaard

Veel robuuste mobiele telefoons hebben militaire standaardcertificaten. Dit betekent dat de telefoon succesvol is getest tegen bepaalde condities. Het meest voorkomende certificaat is de MIL-STD 810G. Voorbeelden van soorten uitgevoerde tests zijn onder meer tegen windblazen, regen, stof en valtest op harde oppervlakken en specifieke hoogten.

 

Extra functies

Levensduur van de batterij: Ze hebben een langer batterijduur dan standaard mobiele telefoons. Dit betekent dat ze langdurig kunnen worden gebruikt zonder vaak op te laden. Hierdoor kunt u ze langer in extreme omgevingen en omstandigheden gebruiken.

Internet: Met sommige zware mobiele telefoons kunt u surfen op het internet, up-tp-date blijven met e-mails en nog veel meer.

Touchscreen: Als u een duurzame, sterke mobele telefoon wil vinden die vergelijkbaar is met de gewone merken, dan is een robuuste mobiele telefoon met een touchscreen het ideale product. Ze zijn slank, stijlvol, maar bieden u ook extra bescherming aan.

Camera: Robuuste telefoons met voor- en achtercamera´s zijn beschikbaar om foto’s mee te maken of video’s mee op te nemen.


Onedirect´s aanbevelingen

Hammer Blade 5G

 • 5G-netwerk
 • IP69 IK07 rating
 • Connectiviteit NFC, Bluetooth 5.0, GPS, Wifi
 • Dual SIM: SIM + eSIM

CAT S62 PRO

CAT S62 PRO

 • 4G-netwerk
 • Temperatuurdiagnose functie
 • 1.80m valbestendig
 • IP68-certificaat

Hammer Iron 3 LTE

 • IP68-certificaat
 • 1,5m valbestendig
 • Android 9.0 Pie-systeem
 • GorillaGlass 3

Archos X67 5G

 • IP-normering IP68/IP69K
 • 5G-netwerk met nano-simkaart
 • Bestand tegen een valtot 15 meter

BEKIJK AL ONZE ROBUUSTE MOBIELE TELEFOONS

DESKUNDIG ADVIES NODIG?

BEL DAN VOOR AL UW VRAGEN OP:

085 888 3452