Sinds de laatste jaren is de manier waarop vergaderingen plaatsvinden flink veranderd. De vraag naar audio– en videoconferencing neemt steeds toe. Via online applicaties is het mogelijk om vergaderingen te organiseren tussen twee of meerdere partijen. Ondanks de vele voordelen zijn nog niet alle bedrijven overgestapt naar videoconferencing. Ze zien het als een onnodige luxe. Hierdoor verliezen vele bedrijven de mogelijkheid om van de voordelen van videoconferencing te genieten.  Om ervoor te zorgen dat u ook van de voordelen kunt genieten, hebben wij in deze blog de voordelen van videoconferencing beschreven. Daarnaast leggen wij in het kort uit hoe u uw eigen videoconferentie systeem kunt instellen.

Voordelen van Videoconferencing

Videoconferencing

Verbeterde communicatie

Verbeterde communicatie is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van videoconferencing.  Door globalisatie hebben bedrijven onderling vaker een grotere aftsand. Doordat u via audio of berichten geen gezichtsexpressies kunt waarnemen, kan het voor veel misverstanden zorgen. Het is bewezen dat de kwaliteit van communicatie door waarneembare gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal flink verbeteren.Hierdoor is videoconferentie zo belangrijk geworden voor bedrijven.

Verminderde reiskosten
Verminderde reiskosten is een algemene voordeel van conferencing. Maar waar audioconferentie niet toepasselijk is voor een bepaalde vergadering, dan hoeft reizen niet de enige andere optie te zijn. Videoconferencing biedt u namelijk de mogelijkheid om face-to-face te vergaderen, zonder die gene persoonlijk te ontmoeten. Jaarlijks kan dit u tienduizenden euro’s in reiskosten besparen.
Videoconferencing

Concurrentievoordeel

Maak indruk op uw contactpersonen met videoconferenties op bedrijfsniveau. Door videoconferencing apparatuur te hebben, zal het u een professioneel beeld geven. Uw klanten, leveranciers en investeerders zullen dit als uw sterke punt ervaren.

 

Dat klinkt goed! Maar hoe kan ik het instellen?

Er zijn twee manieren om videoconferenties in te stellen op uw bedrijf.
Videoconferencing

  1. Alles in één videoconferencing kit

Een optie is om een complete videoconferentie kit te kopen. Deze kits helpen u om elke vergaderruimte om te toveren in een vergaderruimte. Het belangrijkste voordeel hiervan is het gemak van het hebben van alle benodigde materialen waarbij het ook makkelijk in te stellen is. Hierdoor zijn ze meestal wat duurder dan DIY-instellatie van videoconferentie.

  1. Webcam, speakerphone en cloud conferencing

Een ander optie is om elk onderdeel van de kit apart te kopen, en daarnaast ook te registreren voor cloud videoconferencing systeem. Het is natuurlijk niet zo simpel in te stellen als met een kit, maar u bespaart wel wat extra kosten. Wij adviseren dat u een webcam en microfoon van goede kwaliteit aanschaft, zodat het niet ten koste gaat van de kwaliteit. Welk service provider u daarbij kiest is uw keuze.


Als u meer wil weten over videoconferencing of meer, bezoek dan onze webpagina Onedirect.

Voor vragen en deskundig advies kunt u bellen naar 085 888 3452