Waar staat PMR446 voor bij Walkie Talkies?


TLKR-walkie-talkies-t40-t50-t60-t80-extreme
PMR446 (letterlijk Personal Mobile Radio, 446 MHz) is een open radio frequentie voor licentievrije walkie talkies in de Europese Unie. Deze frequentie is vrij voor gebruik, echter hebben deze portofoons een kleiner bereik vergeleken portofoons met licentie. Er zijn twee type PMR446 diensten beschikbaar voor gebruikers; deze signalen zijn analoog en digitaal.

Analoog – de analoge PMR446 dienst is beschikbaar in heelPRM446
Europa. Deze service staat toe dat analoge walkie talkies door heel Europa vrij met elkaar kunnen communiceren.

Digitaal – het signaal van digitale PMR446 portofoons is niet beschikbaar in heel Europa. Dit betekent, dat licentievrije, digitale walkie talkies welke gekocht zijn in Nederland, niet geschikt zijn voor gebruik in alle Europese landen. Dit komt, doordat de digitale PMR446 service kan gemakkelijk gegevens overdragen, wat onderworpen is aan regelgeving.

Wat is het bereik van een PMR446 Walkie Talkie?

Het bereik van een licentievrije walkie talkie hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de locatie van gebruik, het terrein en het weer. Het maximum bereik hangt dus sterk af van ideale condities. Een optimale conditie zou dus bijvoorbeeld van bergtop naar bergtop zijn. Desalniettemin, het bereik wordt belemmerd in zwaar bebouwde steden of dichte bosgebieden. Bomen, muren, heuvels en zelfs het weer kan het bereik van de portofoon negatief beïnvloeden.

Welke andere technische informatie is er bekend?

PMR446 tabel

Licentievrije walkie talkies zenden tussen 446,0 en 446,1 MHz en digitale dPMR / DMR 446,1-446,2 MHz via een analoge dienst.

De meeste van onze portofoons verzenden via analoge signalen. Analoge licentievrije portofoons gebruiken acht FM-kanalen, elk kanaal gescheiden door 12,5 kHz, die in Europa gestandaardiseerd zijn.

Voor meer informatie over PMR446 walkie talkies of andere telecom producten, neem contact met ons op.

Next post Alles wat u moet weten over portofoons

Previous post Wintersport Portofoon: Waar moet ik op letten?

Lushanna Dijkstra

About the Author Lushanna Dijkstra

Related Posts