De Poly Voyager Legend is al een tijdje op de markt. Het is een van de bestsellers van headsets bij Onedirect. Daarom hebben wij besloten om dit product te reviewen, zodat u meer over de specificaties te weten komt. De Voyager Legend is de follow-up van de Voyager Pro Plus; het is daarbij de verbeterde versie. De Legend heeft een betere belkwaliteit, kleiner formaat, langere batterijduur en is comfortabeler te dragen. Als we het vergelijken met andere Bluetooth headsets dan is het niet de kleinste headset, maar wel functierijk. Lees deze blog post om meer te weten te komen over de Poly Voyager Legend.

Koppelen en Voice ControlPlantronics Voyager Legend

Allereerst kijken we hoe de Voyager Legend wordt gekoppeld met andere apparaten. Wanneer u de headset de eerste keer gebruikt, gaat het automatisch in de koppelingsmodus. Daarna kunt u of de oproepknop ingedrukt houden, of “pair mode” inspreken in de microfoon. Het is dus heel makkelijk te koppelen, in vergeleken met andere bluetooth headsets. Hierdoor verspilt u geen tijd met het koppelen van uw headset.

De headset heeft een ingebouwde voice prompt, waardoor het makkelijker wordt om gesprekken mee op te nemen. Als u niet weet wat u allemaal kunt zeggen in de voice prompt, dan kunt u de headset vragen “What can I say?”. U krijgt dan te horen met alle opties. Dit is vooral handig wanneer u de headset voor het eerst gebruikt. Ook wordt de beller-ID aangekondigd. Daarnaast kunt u naar de batterijstatus en de verbindingsupdates vragen, om er zeker van te zijn dat u het buiten kunt gebruiken.

Sensoren

De headset heeft ingebouwde sensoren die kunnen detecteren of u de headset draagt of niet. Als u de headset aanzet, beantwoordt het inkomende oproepen of wordt overgedragen aan anderen die wachten op uw telefoon. Zodra u de headset afdoet, worden de gesprekken teruggevoerd naar uw telefoon, of de audio wordt onderbroken. Wanneer u het niet gebruikt, wordt de oproepknop vergrendeld zodat u niet per ongeluk opneemt of iemand opbelt.

Geluidskwaliteit

Poly staat bekend om briljante geluidskwaliteit van hun producten. Deze headset is geen uitzondering. De microfoon is goed ontworpen; het zit namelijk dichtbij de mond dan de meeste andere soortgelijke headsets. Spraak is helder, zodat u gemakkelijk gehoord wordt aan de andere kant van de lijn. Noise-cancelling zorgt ervoor dat achtergrondruis wordt verminderd. Het beschikt ook over een windweerstand, zodat u ook goed gehoord wordt met veel wind.

DesignPlantronics Voyager Legend

Design is tegenwoordig heel belangrijk in de competitieve headsetmarkt. De Poly Voyager Legend is geheel van lichtgewicht plastic met rubberen oorkussen rond de oorlus, om een veilige pasvorm te garanderen. Het is kleiner dan de vorige modellen, en het is ontworpen met professionals in gedachten: slank zwart, grijs en zilver. Het is echter een grotere headset dan sommige concurrenten.

Poly heeft de bedieningsknoppen opnieuw ontworpen om ze gemakkelijker toegankelijk te maken. Maar ook de algemene uitstraling van de headset is hierdoor verbeterd. De volumeregeling en de aan / uitschakelaar zijn nauwkeurig geplaatst en de kleine demp, afspeel- pauzeknop is nu op de bodemrand, buiten zicht.

Een ander kenmerk wat wij indrukwekkend vinden is de magnetische oplaadconnector. In plaats van de headset met micro USB-kabels op te laden, plaatst u de headset vlakbij de oplader, en vervolgens worden ze magnetisch verbonden.U hoeft slechts 90 minuten te wachten totdat de headset volledig is opgeladen.

Comfort

Poly headsets zijn ontworpen om het gedurende de hele dag comfortabel te dragen. Deze speciale headset is niet erg subtiel vanwege de grootte en de microfoon arm. Maar als u op zoek bent naar een comfortabele headset, dan is deze headset de juiste keuze.  De headset wordt geleverd met een oortje waarbij u uit 3 draagformaten kunt kiezen. Ook worden schuimrubberen oorkussens meegeleverd die u over de oortjes kunt opdoen voor extra comfort. Bovendien kunt u de headset dragen aan welke kant u het meest comfortabel vindt, dankzij de draaibare microfoonarm.

Bereik en batterijlevensduur

Bluetooth-bereik valt niet altijd mee met sommige headsets, maar de Poly Voyager Legend presteert goed  op dit gebied. Normaal gesproken zou u ongeveer 4.5 meter zonder enige belemmering kunnen spreken. Ook beweert Poly een gesprekstijd van zeven uurtjes door een keer op te laden. Dat is dan ook de standaard waaraan de headset voldoet.

Andere eigenschappenPlantronics Voyager Legend

Deze headset is uitgerust voor multipoint koppeling, waarmee u met twee apparaten tegelijkertijd kunt koppelen. Dit is vooral handig als u meerdere telefoons hebt, zoals een vaste telefoon op het kantoor en een mobiele telefoon. A2DP is ondersteund en daarmee kunt u audioboeken, podcasts, muziek en GPS-instructies streamen via de headset. De Voyager Legend werkt ook met de Vocalyst applicatie. U kunt bijvoorbeeld naar nieuwsfeeds luisteren, e-mails organiseren en zelfs status updates verzenden naar Facebook en Twitter.

Onze mening

De Poly Voyager Legend is niet zonder reden een van Onedirect’s bestseller. Ondanks het iets groter formaat is het een functionele headset met een goed ontwerp. Als u op zoek bent naar een subtiele en onmerkbare headset, dan zou u liever voor een andere kunnen kiezen. Echter, als u op zoek bent naar een comfortabele, functionele headset met handige functies, dan is deze headset een goede keuze!

Bekijk de  Poly Voyager Legend


Weet u nog steeds niet zeker welke headset geschikt is voor u? Lees de headset koopgids

Of bel ons op  085 888 3452 voor deskundig advies of bezoek onze Onedirect webpagina