Draadloze headsets zijn tegenwoordig erg populair. Ze geven u de mogelijkheid om vrij te bewegen terwijl u nog steeds gebruik maakt van uw koptelefoon. Draadloze DECT hoofdtelefoons zijn alleen erg verschillend dan Bluetooth headsets. Maar waar verschillen deze nou precies in? 


Wat is het verschil tussen de afstanden die de headsets kunnen afleggen?

Het eerste verschil tussen DECT en Bluetooth headsets is de afstand die de signalen kunnen afleggen.

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications of te wel, Digitaal verbeterde draadloze telecommunicatie. Het signaal van een DECT koptelefoon kan tot gemiddeld 100 meter ontvangen worden.

Bij Bluetooth, is deze afstand slechts ongeveer 10 meter, soms zelfs maar 5 meter in kantooromgevingen. Tevens werkt ook Class Three Bluetooth, welke eigenlijk aangeeft een bereik tot 100 meter te hebben, op slechts 30 meter.

Als u tijdens werk liever de mogelijkheid wilt hebben om uw bureau te verlaten en vrij rond te lopen tijdens het bellen, raden wij dus de Draadloze DECT headsets aan.


Met hoeveel apparaten kunnen de Wireless en Bluetooth headsets verbonden worden?

Een draadloze DECT hoofdtelefoon kan slechts met één ander apparaat verbonden worden, wat gewoonlijk het basis station is. Een Bluetooth headset kan verbonden worden met tot zeven verschillende toestellen.

Dus, als u op zoek bent naar een headset wat met diverse apparaten verbonden kan worden, en gemakkelijk in verschillende omgevingen kan werken op afstand van het basis station, dan is een Bluetooth headset de passende optie.


Hoe veilig zijn de headsets?

Draadloze DECT headsets hebben een 64-bit encryptie, welke een sleutellengte van  18,500,000,000,000,000,000 cijfers heeft en haast onbreekbaar is.

Bluetooth headsets maken gebruik van 8 tot 128-bit encrypties. Hierdoor is het aan te raden om de koopgids van een product te bekijken om de lengte van de encryptie te vast te stellen.

Als u uw headsets met 128-bit encrypties gekoppelt heeft aan het basis station, is de kans dat iemand uw gesprek afluistert vrijwel nihil.


Wat raden wij u aan?

Voordat u beslist welke headset u gaat bestellen, dient u goed te begrijpen waar de headsets voor gebruikt zullen worden. Indien de gebruikers het aan hun bureau zullen gebruiken, raden wij een DECT headset aan zodat zij zich vrij kunnen bewegen. Indien de headset gepaard zal gaan met een smartphone, raden wij een Bluetooth headset aan omdat mobiliteit in de meeste gevallen geen probleem zal vormen.


Heeft u nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op!

contact@onedirect.nl
085 888 3452