Bent u DECT telefoons eerder tegengekomen? Maar wat is DECT? DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) is een draadloze communicatiestandaard die bepaalt hoe een apparaat, zoals bijvoorbeeld een draadloze telefoon, verbinding maakt met een basisstation via een bepaalde frequentie. Deze technologie is aanvankelijk ontwikkelt in Europa, maar wordt tegenwoordig over heel de wereld via diverse namen en frequenties gebruikt.

Deze draadloze verbinding werkt via radio frequenties, gewoonlijk 1880-1990 MHz in Europa. In de meeste gevallen verbindt het een basisstation van een telefoon met de handset, dus de DECT telefoons.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij de draadloze technologie van deze DECT telefoons kunnen gebruikers vrij rondlopen en hoeven dus niet in de buurt te zijn van het basisstation.

Daarnaast, leveren ze tevens uitstekende stemgeluidskwaliteit, dankzij het High Definition (HD) spraaksignaal. Hiedroor verkrijgt u een glashelder geluid waardoor uw gesprekken een pak duidelijker worden.

Wat is DECT 6.0?

Dit is de Amerikaanse versie van DECT. Deze opereert met een hogere frequentie van 1920-1930 MHz.

Is deze technologie veilig?

In tegenstelling tot analoge bedrade telefoons, welke aanzienlijk gemakkelijk te onderscheppen en af te luisteren zijn, is deze nieuwere technologie zeer veilig. Voor extra privacy, is encriptie tevens mogelijk. Wisselen tussen verschillende frequenties is een optie om zowel interferentie te vermijden, als om afluisteren door een derde partij te verkomen. Kortom deze toestellen zorgen er mee voor dat uw persoonlijke gesprekken privé blijven.

Wat is GAP?

GAP (Generic Access Profile) is een vereiste functie, deel van de meeste DECT telefoons. Hiermee kan ieder basisstation, compatibel met GAP, functioneren met alle GAP DECT handsets om te telefoneren.

Welke apparatuur moet ik kopen?

Onedirect biedt een groot assortiment aan DECT telefoons. Bekijk onze selecties handsets, basisstation, conferencing apparatuur en headsets. Voor meer informatie over onze producten kun je ons bereiken via 085 888 3452. Of u kan altijd met ons chatten via de site www.onedirect.nl.

Onze experten helpen u gaag verder!