Tegenwoordig worden alles-in-één pakketten aangeboden door grotere providers. U wordt dan voorzien van internet, televisie en telefonie, allemaal via dezelfde provider. U kunt dan bellen via VoIP (Voice over IP) en voor een vast bedrag kunt u naar vaste en mobiele nummers bellen.

VoIP bellen

Wat is bellen via VoIP?

Vroeger belde vrijwel iedereen met een vaste, analoge telefoon die doormiddel van een analoge stekker in de muur werd aangesloten. Als u via VoIP wilt bellen, dient u de telefoonlijn in de router te steken. U zal dan via het internet naar andere nummers bellen. Het voordeel hiervan is dat het voordeliger voor u zal zijn.

Waarom kan ik geen VoIP telefoon aansluiten op mijn abonnement?

Doormiddel van VoIP kunt u gelijktijdig meerdere gesprekken voeren. De VoIP-telefoon sluit u eveneens aan op een router, echter niet in dezelfde poort.

Het probleem ontstaat wanneer u met een VoIP telefoon wil bellen via een grote provider. Wanneer u het toestel aan de netwerkpoort sluit van de router, wordt er echter geen vertaalslag naar VoIP gemaakt. Hiervoor heeft u VoIP of SIP gegevens nodig om de telefoon in te stellen. Helaas worden deze gegevens niet door de grotere providers gedeeld waardoor het dus NIET mogelijk is om een VoIP telefoon op uw abonnement aan te sluiten. Wanneer u VoIP zou willen bellen via een grotere provider dient u dus een analoge telefoon te gebruiken.

De VoIP oplossing

VoIP bellen

Mocht u toch een VoIP toestel willen gebruiken dient u dit via een losse VoIP provider te doen. U zal dan via de grotere provider enkel gebruik maken van internet en televisie. Een goede VoIP provider is 12connect, vanwege de goede kwaliteit-prijsverhouding.

Indien u niet wilt overstappen van provider maar wel via VoIP zou willen bellen, heeft u een analoge telefoon nodig.

Neem een kijkje op onze website en bekijk de diverse mono en duo headsets die wij aanbieden.

Indien het nog niet helemaal duidelijk is of u graag meer informatie wilt ontvangen over ons aanbod, neem dan contact met ons op
via 
085 888 3452 of contact@onedirect.nl.