Het inrichten van een thuiskantoor dat zowel functioneel als comfortabel is, kan voor sommigen nogal overweldigend zijn. Desondanks, met de juiste thuiskantoor apparatuur, kan werken vanuit huis zeer nuttig zijn. In dit artikel noemen we een aantal aanbevelingen voor het effectief inrichten van een home office.

Communicatie

Conferencing apparatuur voor thuiskantoorEen van de belangrijkste kwesties in verband met thuiswerken is het effect op de interne communicatie. Meerdere studies hebben namelijk aangetoond dat het hier een negatief effect op heeft. Hierdoor, is het belangrijk dat als je van plan bent om vanuit huis te gaan werken, vooraf na te denken over hoe je ervoor gaat zorgen dat de communicatie met klanten, leveranciers en collega’s hierdoor niet lijd.

Een uitstekende manier voor soepele communicatie op afstand is conferencing / vergaderapparatuur, en dan met name videoconferecing voor face-to-face interactie. Er zijn een groot aantal videoconferencing diensten die volledige ondersteuning bieden, voor geen tot weinig maandelijkse kosten. Combineer de service met een kwalitatieve conference camera en speakerphone, zodat je in alle comfort vanuit huis kan vergaderen. Bovendien, kan video conferencing je tijd en geld besparen doordat je niet heen en weer naar werk hoeft te reizen.

Kost-efficiëntie

De meesten mensen die een thuiskantoor inrichten, krijgen in de meeste gevallen geen financiële ondersteuning van hun werkgever, waardoor het van belang is dat de apparatuur kwaliteit biedt voor een schappelijke prijs.

Het aanschaffen van een IP-telefoon voor in het thuiskantoor is een effectieve manier om uitgaven te verminderen. Het wordt afgeraden om uitsluitend via een mobiele telefoon te bellen, doordat dit nogal veel kosten met zich mee kan brengen en het signaalsterkte kan beïnvloed worden. Desalniettemin zijn kosten voor traditionele, vaste rekening meestal hoger dan bij internet gebaseerde telefonie, welke niet stapsgewijs kosten in rekening brengt.

Productiviteit

IP telefoons en headsets conferencing thuiskantoor

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen er voor kiezen om thuis te werken, is om hun productiviteit te verhogen. Een studie wees uit dat het werken vanuit huis de productiviteit verhoogt met 29%.

Essentieel kantoorapparatuur voor thuis is zonder twijfel een headset. Headsets kunnen namelijk voor meer productiviteit zorgen door het verminderen van de tijd die nodig is om informatie in te typpen in de telefoon. Ze kunnen tevens vermoeidheid verminderen doordat gebruik van telefoon onnodig is. Bluetooth-headsets bieden een extra voordeel van on-the-go gebruik, zodat je hands-free kunt bellen, waar je ook bent.

Heb je hulp of deskundg advies nodig? Neem contact op met ons team van experts via 085 888 3452, of bezoek de Onedirect website.