Dankzij portofoon oortjes kunnen professionals vrij en discreet met elkaar communiceren. Hoewel er niet veel te weten valt over oordopjes en headsets voor portofoons, zijn er een aantal belangrijke kenmerken waar op gelet moet worden en diverse soorten oortjes waar uit gekozen kan worden. Hierdoor hebben wij een overzicht en lijst samengesteld met diverse aanbevelingen.

Tegenwoordig zijn er een groot aantal aansluitingen beschikbaar. Elk model heeft een 1-pin of een 2-pin audio-aansluiting. Het is belangrijk om te weten dat niet alle 2-pin kabels in een 2-pin stekker passen, doordat vaak de twee pinnen verschillende afstanden hebben.

Portofoon ootjes - AansluitingEen andere aanname die mensen maken is dat accessoires van hetzelfde merk op alle walkie talkies van hetzelfde merk passen. Dit is niet altijd het geval. Zorg ervoor dat je vóór aankoop van een walkie talkie headset of oordopje de compatibiliteit van het accessoire checkt.

De belangrijkste aspecten van een portofoon headset zijn comfort en veelzijdigheid. Afhankelijk van het type werk waarvoor het gebruikt wordt, kunnen de voorkeuren sterk variëren. Neem als voorbeeld de beveiligingsindustrie, waar het belangrijk is dat de apparaten discreet zijn: terwijl twee- of een-oorse headsets waarschijnlijk te groot zijn, zijn discrete oordopjes ideaal.

Type Portofoon Oortjes 

D-vormige Oorschelpen

Dit is een standaard portofoon headset. Deze past comfortabel op het oor en blijft gedurende de dagD-vormige Oortjes goed zitten.

De D-vormige oorschelpen hebben een ingebouwde microfoon met een PTT (push-to-talk) functie of VOX, afhankelijk van de mogelijkheden van de Walkie Talkie. Op de draad is een clip waarmee het oorstukje op de kleding bevestigt kan worden.

 

G-vormige Oorschelpen

Net als bij D-vormige portofoon oorschelpen hangt de G-vormige oortjes
G-vormige oorschelp over het oor in plaats van dat het er omheen gehaakt wordt. Door zijn ergonomische design is dit oorstukje zeer comfortabel, zelfs bij intensief gebruik.

Deze walkie talkie oorschelpen zijn optimaal voor gebruik in lawaaierige omgevingen zoals clubs, buiten evenementen of bars, omdat de luidspreker dichter bij de trommelvlies zit.

 

OordopjesPortofoon oordopjes

Dit specifieke ontwerp heeft geen oorhaak voor achter het oor. Het oordopje past in het oor net als een MP3-hoofdtelefoon met een luidspreker die op het kabel zit. Net als bij andere modellen kan dankzij het clipje het oortje op kleding vastgemaakt worden en zich achter kleding verbergen.

Beveiligingsoordopjes

Deze type oordopjes zijn duurzaam, lichtgewicht en vaak Beveiligingsoortjedoorzichtig, waardoor deze vaak gebruikt worden door beveiligingspersoneel en bewakers. Het geluid is heel helder en het ontwerp is discreeter dan standaard oordopjes. Ondanks dat het materiaal van de oordopjes aangepast is, is de geluidskwaliteit hetzelfde.

Deze oordopjes kunnen een PTT-functie (push-to-talk) of een handsfree VOX-functie hebben. De VOX functie kan gebruikers de vrijheid geven om te communiceren zonder dat er een knop ingedrukt moet worden.

 

Klik hieronder om ons volledige assortiment portofoon oortjes te bekijken

 

Zie ons volledige assortiment portofoon oortjes