Tegenwoordig is het gebruik van professionele walkie talkies bij vele bedrijven een dagelijkse gewoonte; de directe communicatie is uiterst nuttig voor gebruikers die altijd en overal bereikbaar willen zijn. Om je te helpen een goed geïnformeerd besluit te nemen, hebben wij een lijst samengesteld met belangrijke functies en producten om te overwegen bij het aanschaffen van professionele portofoons.

Professionele walkie talkies voor in de bouw

Op een bouwplaats kan het gebruik van walkie talkies kritisch zijn. Hier zijn over het algemeen veel obstructies (muren, steigers enz.) die het bereik kunnen hinderen, waardoor een walkie talkie met UHF frequentie, de voor de hand liggende keuze is.

Een cruciaal kenmerk voor gebruik op een bouwterrein is geluiddempende technologie. Bouwplaatsen zijn levendige werkplekken. Met behulp van een ruisonderdrukkende ontvanger zal het geluid van je stem duidelijk te horen zijn, ongeacht hoe luid het op de achtergrond is.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • Robuustheid
 • Geluiddempende technologie
 • Bereik en frequentie

De beste walkie talkies:

Motorola DP2400 1

Beste walkie talkies

Motorola DP1400 1

Beste walkie talkies

Vertex VX-451 1

Beste walkie talkies

Motorola DP2400
Neem contact met ons op voor meer informatie
Motorola DP1400
Klik voor meer informatie over het product
Vertex VX-451
Voor meer informatie, neem contact met ons op 

Professionele walkie talkies voor maritiem gebruik

Zonder twijfel zijn de twee belangrijkste kenmerken voor maritiem gebruik het bereik en de IP-waardering. Het laatste is bijzonder relevant, aangezien dit aangeeft hoe erg het apparaat bestand is tegen water – dit is van vitaal belang voor veilig en betrouwbaar gebruik op het water.

De ‘weather update’-functie is ook erg handig op zee. Deze functie geeft weer updates en biedt alternatieve routes indien dit nodig is.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • IP rating
 • Bereik en frequentie
 • Geluidskwaliteit

Professionele walkie talkies voor op scholen

Het bereik en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste eigenschappen om te overwegen bij het kopen van walkie talkies voor gebruik op een school / universiteitscampus.

Het is van belang om constant bereikbaar te blijven, vooral wanneer het om het waarborgen van de veiligheid van anderen gaat. Om deze reden adviseren wij om een walkie talkie met UHF frequentie aan te schaffen, aangezien campussen vaak bebouwde gebieden zijn en het signaal vele obstakels moet doordringen. Daarnaast is het aan te raden om rekening te houden met de IP-waardering, zodat deze tegen een stootje kan.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • UHF of VHF
 • Noodfunctie
 • IP rating

De beste walkie talkies:

Beste walkie talkies

Beste walkie talkies

Beste walkie talkies

Motorola Talkabout T82 ExtremeMotorola Talkabout T82Motorola Talkabout T62

Professionele walkie talkies voor evenementenorganisaties

Aangezien evenementen over het algemeen veel mensen aantrekken, kan het moeilijk zijn om contact te houden met collega’s. De eenvoudigste manier om bereikbaar te blijven is via een betrouwbare professionele walkie talkie. In tegenstelling tot andere industrieën zijn de functies op deze portofoons gericht op eenvoud en functionaliteit.

Voor een evenementenorganisatie blijft de bereikcapaciteit belangrijk. Wij raden een VHF-toestel aan voor gebruik in de buitenlucht met beperkte obstructies, terwijl een UHF-toestel meer geschikt is voor gebruik in een bebouwde binnenomgeving.

Het merendeel van de evenementenorganisaties die gebruik maken van portofoons, gebruiken deze in de meeste gevallen binnen. Daarom bevelen wij de toestellen hieronder aan, die UHF-walkie talkies zijn.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • Hands free (VOX functie)
 • Kanalen
 • Bereik

De beste walkie talkies:

Dynascan R-58 1Midland D-200 1Mitex Pro 1
Dynascan R-58
Meer informatie? Neem contact met ons op
Midland D-200
Klik voor meer informatie over het product
Mitex Pro
Voor meer informatie, neem contact met ons op 

Professionele walkie talkies voor in de transport

Directe communicatie voor chauffeurs is een noodzaak om contact te houden met andere chauffeurs. Walkie talkies zorgen ervoor dat bestuurders essentiële informatie kunnen doorgeven (zoals verkeers- en wegenafwijkingen).

Het is aan te raden om bij het aanschaffen van een professionele portofoon rekening te houden met een aantal dingen. Denk aan het aantal beschikbare kanalen en subkanalen, aangezien je mogelijk meerdere gesprekken met verschillende voertuigen tegelijkertijd moet voeren.

Bovendien kan de weer- en NOAA-waarschuwingfunctie handig zijn om slechte rijomstandigheden te vermijden.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • Bereik
 • VOX handsfree functie
 • Weermeldingen, NOAA-waarschuwing en noodkanaal

De beste walkie talkies:

Motorola DP2600 1Vertex VX-454 1
Motorola DP2600
Voor meer informatie neem meer contact met ons op
Vertex VX-454
Klik en neem contact met ons op voor meer informatie

Professionele walkie talkies voor hotels

Communicatie en organisatie zijn cruciaal bij het runnen van een succesvol hotel. Hierdoor kan een professionele portofoon een belangrijk onderdeel zijn van het personeel.

De benodigde eigenschappen en functies kunnen echter variëren tussen verschillende sectoren. Voor een hotel restaurant manager zal bijvoorbeeld een compacte, discrete radio beter geschikt zijn. Dat komt doordat ze constant in beweging zijn.  Voor een receptioniste is dit bijvoorbeeld niet van toepassing.

Belangrijke eigenschappen om te overwegen:

 • VOX handsfree functie
 • Bereik en frequentie – let op de omgeving en obstructies
 • Kanalen, subkanalen en codes

De beste walkie talkies:

Motorola T60 3Motorola CLP446 5Midland G18 PMR446 3
Motorola TLKR T60Motorola CLP446Midland G18 PMR446

Klik hieronder om onze volledige selectie professionele walkie talkies te bekijken

ZIE ONZE GEHELE REEKS WALKIE TALKIES VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK