Robuuste telefoons zijn gunstige telefoons, en niet alleen voor mensen die in zware industries werken. Afgezien van uw beroep, zullen robuuste telefoons u geruststellen met het feit dat het tegen vallen of stoten kan. Of u nou op zoek bent naar een telefoon die basisfuncties aanbiedt, zoals het verzenden van berichten en opbellen, of een geavanceerde smartphone met 4G of NFC, deze robuuste telefoon kan dit allemaal. Echter, een van de meest voorkomende problemen bij het kopen van een robuuste telefoon is de terminologie. De termen die de eigenschappen definiëren van robuuste telefoons zouden niet voor iedereen even duidelijk zijn. Onedirect heeft een paar termen uitgelicht en geprobeerd uit te leggen wat ze betekenen.

1) IP-codering        

Deze term zal u altijd tegenkomen wanneer u op zoek bent naar een robuuste telefoon. Het is een aanduiding voor de mate van beveiliging door middel van twee cijfers: het eerste geeft de beschermingsgraad aan tegen aanraking en indringing van voorwerpen (stof), het tweede is de beschermingsgraad tegen vocht. Als u een mobiele telefoon wil die een hoog niveau van stof– en waterweerstand nodig heeft, dan adviseren we een IP67 of IP68-waardering. Voor meer informatie over IP-codering lees: Uitleg over IP-scores.

2) Gorilla Glass

Sommige robuuste smartphones met touchscreen hebben een Gorilla Glass scherm. Gorilla Glass is een bedrijf dat gespecialiseerd is in sterk glas, dat slank is ontworpen, waarbij het ook resistent is tegen krassen en scheuren. Het is ook glansbestendig waardoor u uw smartphone scherm duidelijk in direct zonlicht kunt zien.

3) Military Standard 810G

Ook wel afgekort in MIL-STD-810G wordt gebruikt bij smartphones die bepaalde testcondities weerstaan die het Amerikaanse leger bepaalt voor militair materieel. Ecologische invloeden als hitte, kou, ijzel, zonlicht en schokken worden hierbij beoordeeld. Maar zodra een smartphone aan een van de bovenstaande criteria voldoet, dan kan de MIL-STD-810G zonder bevestiging van onafhankelijke instituut worden aangenomen. Dus wanneer een smartphone voldoet aan de militaire standaard, betekent het niet dat de smartphone tegen alles bestand is. Meestal gaat het bij smartphones om schokbestendigheid.


Klik hier om alle robuuste telefoons te bekijken die verkrijgbaar zijn bij Onedirect. Voor meer informatie kunt u gerust bellen naar 085 888 3452 voor deskundig advies.