Op zoek naar een robuuste tablet voor uw bedrijf? Dan zullen de volgende industriële tablets interessant zijn. Water-, stof- en schok-resistentie is waar Thunderbook tablets zich in specialiseren, met Android of Windows Enterprise OS,  ideaal voor zwaardere industrieën zoals fabriekswerk, de bouw, chemie- en farma, magazijnen of militaire toepassingen.

 

Waarom zou u kiezen voor een Thunderbook?

Binnen bepaalde industrieën wil apparatuur nog wel eens een stootje krijgen, en over het algemeen zijn tablets vrij fragiel. Een duidelijke uitzondering hier op zijn de rugged tablets van Thunderbook, die zich juist specialiseren op deze doelgroepen. Door de zekerheidsstandaarden die Thunderbook aanhoudt kunt u er van verzekerd zijn dat deze robuuste tablets in elke situatie goed functioneren. Zo zijn alle Thunderbook tablets voorzien van zowel de IP65 als de MIL-STD-810 standaarden, waarbij sommige modellen zelfs een IP67 score behalen.

Kort gezegd betekent dit dat de tablets onderworpen worden aan tests om aan een militaire standaard te voldoen. Zo zijn ze tegen bijna elke situatie bestendig – Kou, hitte, een regelmatige val en een vochtige omgeving. Een gedetailleerde uitleg volgt later.

Deze tablets zijn niet te vergelijken met consumertablets op de markt zoals bijvoorbeeld Samsung. De Thunderbooks worden speciaal ontwikkeld voor de industriële sector, en komen met een OS voor bedrijven, waardoor de tablet géén updates moet doen, en uw eigen bedrijfsapplicaties naadloos en altijd werken. Zo bent u zeker van stabiliteit.

Uiteraard is een fysieke aantasting en professionele OS niet het enige belang. Hierom zijn er meerdere Thunderbook industriële tablets met extra beveiligingsfuncties zoals Kensington Locks en / of vingerafdruk scanners, barcode scanners / readers.

Een kleine vergelijking

Wellicht overweegt u of een industriële tablet daadwerkelijk nodig is, of dat een normale tablet met een stevige hoes zou volstaan. Hierom heeft de fabrikant enkele voorbeelden opgestuurd van situaties die de Thunderbooks tot hun recht laten komen.

Een van de grootste voordelen van alle modellen Thunderbooks is de Dedicated GPS die ze te bieden hebben, een functie die op bijna geen enkele normale tablet te vinden is. Door deze directe satellietverbinding kan de tableet u zelfs helpen navigeren op plaatsen waar geen 3G of 4G verbinding beschikbaar is. Tevens heeft Dedicated GPS in vergelijking met Smartphone GPS een lager batterijgebruik, lager datagebruik, en meer nauwkeurigheid.

Een groot tweede aspect van Thunderbooks is de batterijduur. Daar waar conventionele tablets, vooral degenen van kleiner formaat, vaak een batterij hebben die snel leeg gaat, biedt zelfs de goedkoopste van de Thunderbooks een batterij van 7750mAh. Combineer dit met gemakkelijk verwisselbare batterijen bij sommige modellen en u zal nooit met een lege batterij hoeven zitten.

Natuurlijk is de werkomgeving een belangrijke reden om een robuuste tablet te overwegen, en het volgende aspect zal dan ook op een normaal kantoor niet van belang zijn: Temperatuur. Daar waar een normale tablet begint te klagen en haperen zodra u onder het vriespunt duikt zijn de Thunderbooks beschikt voor temperaturen tussen de -20° en +60°, waardoor ook in bar koude omstandigheden uw taken vervuld kunnen worden.

Belangrijke kenmerken

IP65 / IP67

IP, de afkorting voor Ingress Protection, is de internationaal geaccepteerde standaard voor het meten van water- en stofresistentie. Het eerste getal, in dit geval dus de 6, wordt gemeten op een schaal van 1-6, waarbij de 6 staat voor “Protection from contact with harmful dust” als hoogste standaard.

Het tweede getal, hier dus de 5 of 7, wordt gemeten op schaal van 1-8. De 5 staat voor “Protection from low-pressure water projected from a nozzle with a 6.3mm diameter opening in any direction”, degelijk beter dan een score van 4, wat al bekend staat als “spatwaterdicht” en waarbij de 7 staat voor “Protected from immersion in water with a depth of up to 1 meter (or 3.3 feet) for up to 30 mins”.

Wellicht dus niet geschikt voor werk in een aquarium, maar verder ideaal voor alle omstandigheden.

MIL-STD-810

Deze afkorting staat voor Military Standard 810. Een apparaat dat ontworpen is met het nastreven van deze standaard in gedachten houdt rekening met elke situatie – Factoren die gemeten worden zijn onder andere: Luchtdruk, temperatuur en vochtigheid en trillingen.

Kensington Lock

Het Kensington Lock is de manier om uw apparaat extra te beveiligen. Voor persoonlijk gebruik is een wachtwoord of nummer-code vaak genoeg om uw tablet te beschermen, maar om extra gevoelige informatie te beschermen is een extra barriëre nooit overbodig. Een Kensington Lock is een fysiek slot op uw tablet, ingeplugd in het apparaat, waardoor het onmogelijk is in te loggen tenzij u het wachtwoord weet en en de sleutel bezit. Tevens is het mogelijk in te stellen dat de data op het apparaat automatisch gewist wordt als iemand tracht het fysieke slot open te forceren.

Het doel van een industriële tablet

Alvorens de mogelijke keuzes uiteen gelegd worden is het wellicht handig te weten dat alle Thunderbook apparaten werken met Android of met Windows software. Hiernaast zijn deze tablets niet gericht op persoonlijk gebruik, maar op het installeren engebruiken van slechts enkele applicaties, waardoor het apparaat eenvoudig te gebruiken is en bijdraagt aan een professionele werkomgeving. Alle Thunderbook industriële tablets hebben GPS verbinding en toegang tot 3G of 4G netwerken.

Het assortiment

Het grootste voordeel dat een professionele tablet biedt als keuze boven een laptop zijn de draagbaarheid, zowel door het formaat, gewicht en de batterijduur van de apparaten. Om te zorgen voor de meest gemakkelijke mobiliteit worden de verscheidene tablets hieronder per formaat vergeleken.

8″ Thunderbooks

Onder de 8″ Thunderbooks zijn er 4 keuzes beschikbaar bij OneDirect, de C1820A, de C1820G, de H1820 en de T1820G.

A vs G

De eerste twee, beide een C1820 model, zijn bijna enkel verschillend qua besturingssysteem, waarbij de C1820A gebruik maakt van Android, en de C1820G van Windows . Beide hebben als belangrijkste specificaties 64GB aan opslagruimte, 4GB ram, Quad-core processors met een 1.92Ghz kloksnelheid.  BELANGRIJK om te weten is dat deze modellen beide een IP67 score hebben behaald, waarvan de betekenis verder hier boven uitgelegd is.

Er is slechts 1 verschil waardoor de 1820A wellicht de doorslag geeft tussen de 2 modellen; Een aluminium chassis.

Bewegingsvrijheid

Mocht u echter op zoek zijn naar het kleinste, lichtste model, dan wil u de H1820 of de T1820G hebben. Beide modellen wegen slechts 600 gram, en zijn hiermee zo ongeveer de lichtste industriële tablets op de markt. De H1820 heeft hiermee alsnog de IP67 standaard, en heeft tevens 4G communicatie tot zijn beschikking. De T1820G heeft een IP-score van 65 en is dus enkel spatwaterdicht. Tevens is het belangrijk te weten dat deze modellen beide geen Kensington Lock hebben, wat mogelijk het lagere gewicht verklaart.

Think Bigger

Mocht een 8″ Thunderbook toch te klein zijn, of zoekt u naar meer functionaliteiten, dan zijn de 10″ en 12.2″ tablets hieronder interessant voor u. Een van de grootste voordelen van deze tablets is de verwisselbare batterij bij de meer geavanceerde modellen.

De H1020 en T1020G zijn de goedkoopste varianten van de 10″ modellen, werkend met 2GB RAM en een 16GB SSD. Echter heeft dit model de minste bijzondere specificaties en mist tevens als enige 10″ de mogelijkheid om van batterijen te wisselen. Afgezien van de software (De H1020 met Android, en de T1020 met Windows software) zijn deze tablets vrijwel gelijk.

Onder de 10″ modellen is de C1020A (Android) dan ook een betere starterskeuze. Met een 32GB SSD geheugen, 2GB RAM, een Kensington Lock en een ingebouwde Barcode Reader is het model geschikt voor vele situaties, uw gegevens snel beschikbaar, en al uw data extra veilig.

De C1020G lijkt op het oog op simpelweg een Windows versie van de C1020A. Echter heeft dit model hiernaast ruim betere prestaties, lees; 4GB RAM, een 64GB SSD geheugen, en wederom een versterkde aluminium chassis.

De C1025G, het sterkste 10″ model, heeft tevens een Windows besturingssysteem, maar heeft naast alle eerder genoemde functies nog een extra verrassing in zijn arsenaal, namelijk een vingerafdruk-scanner.

Het nadeel aan deze grotere modellen is dat ze moeilijker water- en stofdicht te maken zijn. Alsnog haalt elke Thunderbook tablet een IP score van 65 of hoger.

Het sterkste staaltje kunst

De 12.2″ Thunderbook tablet, model C1220G, heeft niet alleen het grootste formaat, maar tevens de beste prestaties. Het heeft onder andere 4GB RAM, een 128GB SSD, en een zeer hoge kloksnelheid van 2.6Ghz te bieden. Daarnaast heeft dit model alle eerder genoemde functies in huis; Een barcode scanner, een vingerafdruk-scanner, een versterkd titanium frame, en verwisselbare batterijen.

Mocht uw tablet nou taken moeten verrichten die nooit gepauzeerd horen te worden, dan heeft de C1220G nog een laatste bonus die uniek is voor het model. De batterijen van de Thunderbook C1220G kunnen namelijk verwisseld worden met een zogenaamde “hot swap” – De batterijen kunnen verwisseld worden zonder dat het systeem hiervoor hoeft te worden uitgeschakeld.

Geïnteresseerd?

Mocht u na de voorgaande informatie geïnteresseerd zijn in de aankoop van een Thunderbook, en het tegendeel zou ons verbazen, dan kunt u deze prachtige apparaten vinden op onze website, en zo snel mogelijk uw eigen werkomgeving verrijken.

 

 

 Links

8″ Industriële tablets                     

 Belangrijkste kenmerken
 Thunderbook C1820A                          C1820A

Android systeem

IP67 score resistentie

Aluminium chassis

 Thunderbook C1820G                          C1820G

Android systeem

IP67 score resistentie

 Thunderbook H1820                          H1820

Extreem lichtgewicht (600 gram)

IP67 score resistentie

Compatibel met 4G netwerken

 Thunderbook T1820G                          T1820G

Extreem lichtgewicht (600 gram)

IP65 score resistentie

            10″ Industriële tablets

 Thunderbook H1020                          H1020

Android besturingssysteem

IP67 score resistentie

Compatibel met 4G netwerken

 Thunderbook T1020G                          T1020G

Windows 10 Home besturingssysteem

IP65 score resistentie

 Thunderbook C1020A (zonder barcodelezer)                          C1020A

“Cold-swap batterijen”

Kensington Lock

Barcode lezer (optioneel*)

 Thunderbook C1020G                          C1020G

Windows 10 Pro / Windows 10 Home systeemkeuze

Extreem lichtgewicht (630 gram)

IP65 score resistentie

“Cold-swap” batterijen

Barcode lezer (optioneel*)

Compatibel met 4G netwerken

Kensington Lock

 Thunderbook C1025G                          C1025G

“Cold-swap” batterijen

IP65 score resistentie

Lichtgewicht (1kg)

Barcode lezer (optioneel*)

Vingerafdruk-scanner

Compatibel met 4G netwerken

              12″ Industriële tablets

 Thunderbook C1220G                          C1220G

Barcode lezer (optioneel*)

IP65 score resistentie

“Hot-swap” batterijen

Compatibel met 4G netwerken

Vingerafdruk-scanner

Kensington Lock

 

* – Het is mogelijk dat deze modellen niet in tweevoud beschikbaar zijn en bij de fabrikant besteld moeten worden. Wenst u specifiek een product met / zonder barcode scanner te kopen, neem dan contact op via contact@onedirect.nl, de LiveChat op de website, of bel naar 085 888 3452 (NL) of 028 082 354 (BE).